A jojobaolaj alkalmazásai, hatásai

A termék megvásárlásakor a pontos tartalmának figyelembevételének tendenciája nemcsak az élelmiszeriparban figyelhető meg. A kozmetikában is a fogyasztók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kiválasztott készítmények természetes összetevőire.

A jojobaolaj nagyon népszerű és erős összetevő számos kozmetikai termékben. Az indiánok már ezt az olajat használták hajápolásra, de sebkezelésre is. A kozmetikai ipar fedezte fel, amikor az 1970-es években betiltották a bálna patkány állatok védelmét.

Azóta a jojobaolaj a kozmetikai termékek alapja. Csak az igazán jó minőségű olaj fejti ki teljes hatását. Később még.

A jojobaolaj hatása

A jojobaolaj azért népszerű a kozmetikumokban, mert intenzíven táplál és szinte maradéktalanul felszívódik a bőrben. Ez azt jelenti, hogy olajos film sem marad el. Szagtalansága miatt nagyon sokféle módon használható; például a haj- és bőrápolásban. Állítólag nagy hidratáló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

Rendkívül jól tolerálja minden bőrtípus. Érdekes, hogy a jojobaolajat tartalmazó termékek kevesebb tartósítószert használnak. Ennek oka, hogy az olajban található mikroorganizmusok nem tudnak jól elterjedni, vagy az olaj ellensúlyozza a baktériumokat. Az ápoló komponens mellett meg kell említeni a gyógyító hatást is. Az egyes alkalmazási területeket az alábbiakban részletesen ismertetjük.

A jojobaolaj alkalmazásai

Jojobaolaj a hajra


Kiváló példa a hajápolás. A haj pompájára gyakorolt ​​pozitív hatás a 18. század óta ismert. A jojobaolaj fényt kölcsönöz a hajnak, táplálja a fejbőrt, küzd a viszketés ellen, csökkenti a korpásodást és megakadályozza a hajszálak töredezését.

Nem nehezíti le a hajat a burkolással. Inkább molekulákat küld a szőrtüszőbe, és belülről erősíti. Akkor éri el a legnagyobb hatást, ha közvetlenül nedves hajba gyúrják. Különösen alaposan meg lehet dolgozni olyan problémás területeken, mint a haj vége. Ha gyorsan zsíros a haja, jobb, ha nem kezeli túl gyakran a fejbőrt, mert az új zsírozás egyébként gyorsabban megtörténne. Az alkalmi használat előnyös. Nem ajánlott az olajat közvetlenül a jelenlegi hajápolási termékeibe keverni.

Jojobaolaj az arcra és a bőrre

A jojobaolajjal végzett arcápolás kihasználja azt a tényt, hogy a fent leírt zsírsavak egyszerre teszik puhává, rugalmassá és ellenállóvá a bőrt. A bőr optimálisan védett és nedvességgel ellátott. Zsírsavainak köszönhetően kisimítja a bőrt és egyfajta természetes öregedésgátló hatású. Tengeri sóval keverve természetes hámlást kap.

Rövid expozíciós idő után langyos vízzel és ruhával eltávolítható. Az eredmény lenyűgöző. Ha a jojobaolajat például avokádóval vagy uborkával kombinálja, megnyugtató arcmaszk jön létre. Az év hidegebb hónapjaiban a jojobaolaj tiszta formájában véd a szél és a hideg ellen. Ha nem akar illatú vegyi klubokat felhelyezni gyermekeire védelem céljából, áttérhet a jojobaolajra. Ha foltos a bőre, akkor tanácsos lehet jojobaolajat használni.

Antibakteriális hatású, ezért megakadályozza a baktériumok terjedését. Anélkül, hogy egyszerre szárítaná a bőrt, mint a foltos bőrre szolgáló számos készítmény. Ezek nem gondozzák megfelelően a bőrt, vagy más mellékhatásaik vannak. A haj és az arc mellett a jojoba kezelésből az egész test is profitálhat.

A jojobaolaj nagyon jól terjed és kellemes a használata. Gyorsan felszívódik, és minden bőrtípusra is alkalmas. A bőrápolás alkalmazásának területei általában nagyon változatosak.

Jojobaolaj pattanásokra és foltos bőrre

Még mindig vita tárgya, hogy a jojobaolajat nagyon zsíros bőrre vagy pattanásokra kell használni. Bár fertőtlenítő és tisztító hatása van, és nem tömíti el a pórusokat, vannak olyan hangok, amelyek ellenzik a használatát.

Néhány felhasználó pozitív tapasztalatokat szerzett a pattanásokról és a mitesszerekről. Mások szerint a jojobaolaj használata nagyobb valószínűséggel ösztönözte a foltok kialakulását. Egyes esetekben a tolerancia csak a bőrreakciók megfigyelésével tesztelhető. Nem zárható ki, hogy a rossz tapasztalat oka az olaj rossz minősége volt. Alapjában véve a jojobaolaj megköti a bőr faggyúját és megköti a nedvességet.

Ily módon a saját faggyútermelését szabályozni lehet, és a faggyú ellenőrzötten elvezethető. A pattanások összetett kérdés. A jojobaolaj használata pozitív hatással lehet a bőr megjelenésére. Ennek ellenére reálisnak kell lenned, és egyik napról a másikra nem várhat csodákat. Mint oly gyakran előfordul, az idő, a türelem és az egészséges táplálkozás a hosszú távú siker kulcsa.

A jojobaolaj értékesítési formái

A szerves jojobaolaj előnye, hogy univerzálisan használható. Biológiai hidegen sajtolt olajként tiszta formájában segíti a száraz haj fényét és hajlékonyságát, megnyugtatja a kivörösödött, viszkető fejbőrt, tisztítja és / vagy ápolja az arcot, és véd a hidegtől és a naptól. Van-e antibakteriális hatása a foltokra és szabályozza a faggyútermelést? Puhává, rugalmassá és hidratálóvá teszi a testet.

Kisimítja a hegeket. A házi készítésű természetes kozmetikumok és a masszázsolajok alapjául szolgál. Ha a jojobaolajat más "összetevőkkel" keverjük össze, akkor más adagolási formák jönnek létre, például ápoló olajok, krémek, samponok, hajkezelések, tisztító krémek, szappanok, ajakápolás és hasonlók.

A kozmetikai gyártók széles repertoárt kínálnak. Jól tanácsoljuk, ha kritikusan megvizsgálja a termékek pontos összetevőit. Csak azért, mert azt mondja, hogy a jojobaolajnak nem kell hatékony mennyiségben lennie. Ha olvasás közben kedve támad elmenni a kozmetikumok készítőihez, az online keresőmotorok számos receptet kínálnak saját készítésű krémekhez, maszkokhoz, hámlasztókhoz, kúrákhoz és samponokhoz a bőr, a test és a haj ápolására.

 

Jopofa Bolt